Lesfrequentie en perioden

Kinderen

Er wordt in perioden gewerkt om in de pauze de bewegingen op een onderbewust niveau te laten werken. We willen ontwikkeling niet duwen maar stimuleren.

Bij ingrijpende/diepliggende problemen kan er elk jaar een periode worden gedaan om de stappen van ontwikkeling te begeleiden. Dat is zinvol omdat een mens zijn blokkades steeds op een andere laag in zichzelf in een volgende leeftijdsfase weer tegen kan komen.

Kinderen vanaf 4 jaar

 Twee perioden samen is een therapieserie (14-16 lessen)

6-7 weken 1 sessie per week (1e helft)
Thuis oefenen tussen de sessies in
6 weken pauze
6-7 weken 1 sessie per week (2e helft)

Baby’s en kinderen onder de 4 jaar

Eén tot twee keer per week met de therapeut. Er wordt niet                  geoefend tussendoor.
6 tot 7  weken in perioden.

Volwassenen

De patiënt oefent de bewegingen thuis tussen de sessies in. De oefeningen kunnen staand, gaand, zittend en liggend gegeven worden. De bewegingen zijn toegankelijk en iedereen kan ze doen, ongeacht de fysieke conditie.

Duur van de therapie

6-9  weken 1 sessie per week zoveel mogelijk aaneengesloten.
Thuis oefenen tussen de sessies in.  Een totaal behandeling duurt meestal 3 maanden, waarvan een deel alleen geoefend wordt.

Sommige condities vragen voortdurende zorg. Voor vrijwel elke conditie kan euritmie ingezet worden. De verwijzende arts kan inschatten of het zinvol is of dat er een andere therapie is die voorrang heeft. Vaak wordt euritmietherapie, naast medicatie, als actieve  bijdrage aan het eigen genezingsproces gezien.

Transformeren door Beweging