Mentastics

Van binnenuit in beweging komen.

In drie minuten zelf proberen:

Stap 1: Sta even met je armen hangend langs je en voel hoe ze daar hangen.

Stap 2: Beweeg één arm en hand met het idee dat elke beweging je gewrichten (pols, elleboog, schouder) oliet. Hoe beweeg je als je jouw gewrichten door de beweging zachtheid, warmte en vloeibaarheid geeft? Speel even een minuut met je beweging met deze intenties. Doe als een klein kind en wees nieuwsgierig.

Stap 3: Hou nu een pauze, laat je arm gewoon weer hangen en merk op hoe je lichaam en jijzelf hierop reageert. Wat is het verschil met de andere kant die je niet hebt bewogen? (Als de gewaarwordingen je bevallen kun je natuurlijk nu de andere arm  bewegen.)

 Met Mental Gymnastics beweeg je je lichaam met een intentie, een beeld, een boodschap. Er zijn bewegingen die een bepaald effect hebben en die je kunt “leren” maar er is ook veel ruimte om zelf, zoekend en voelend in gesprek met je eigen beweging, je lichaam een nieuwe boodschap te geven.

 Pijn, stijfheid, trauma door ongelukken of emoties.

Veelal went het lichaam aan de gewoonten (overlevingsmechanismen), wordt er gecompenseerd door spieren als er een blessure is (geweest). Die ervaringen wis je nooit meer uit, ook niet met Trager-approach. Wat dan wel? We geven nieuwe informatie die zachter, prettiger, vrijer, aangenamer is. Je blijft niet hangen in het oude patroon maar schept iets nieuws, iets wat je zelf creëert en aan jezelf geeft!

Enkele aspecten:

  • Je leert zelf beter voelen wat je nodig hebt.
  • Je lichaam leert ontvangen en aannemen wat goed voelt.
  • Je leert je grenzen duidelijker kennen en ermee spelen.
  • Je leert om te stoppen als je iets doet wat niet goed, en een alternatief te kiezenvoelt i.p.v. door te duwen .
  • Mentastics ondersteunen de tafelsessie waarbij de behandeling “herinnerd” kan worden door de eigen beweging.
  • Je leert spanning los te laten.
  • Mentastics helpen je innerlijk rustig en stil te worden.
  • Je kunt verrast worden wat je lijf te vertellen heeft, er is zo veel meer dan we weten.
  • Er zijn oneindig veel mogelijkheden die voor jou betekenis kunnen hebben en van jou zijn, nieuw, en daarom hier niet beschreven kunnen worden.

Transformeren door Beweging